maanantai 31. elokuuta 2009

Punnituspäivä ja "uusi" ongelmanratkaisukeino johon ei liity syömistä

Jee! Painoa on lähtenyt viikossa -0,4 kg!

Paino viime viikolla 115.9

Nyt 115,5


Vyötäröstä lähtenyt -1 cm, viime viikolla -2cm. Aika hyvä että vyötärössä sentään tapahtuu jotain!

Olen alkanut vegaaniksi, eettisistä syistä. Saa nähdä vauhdittaako se laihduttamista, mutta aikaisempien kokemusten perusteella vegaanius sinänsä ei takaa hoikkuutta. Perunalastut, tumma suklaa, ranskanperunat ja lehtitaikina on nimittäin kaikki vegaanisia...

Tänään tuli taas hieno pieni voitto: Alkoi iltapäivällä olla oikein aikuisten tosissaan niin huono olo, että "tämmönen lähtee vain syömällä ja leffoja katsomalla, unohtamalla itsensä siihen". No, kirjoitin sitten sellasen ongelmanratkaisu-taulukon; Se kirjoitetaan niissä tilanteissa kun tekee mieli ratkaista joku muu asia kuin nälkä syömällä.

Kirjoitan siihen ensin

1)Mikä on ongelmana? esim. "Ahdistaa kun ei ole mitään tekemistä, olo on yksinäinen"

2) Sitten luettelen kaikki mahdolliset jutut mitä voisi tehdä syömisen sijaan, esim. " Lähden lenkille ja kuuntelen samalla iPodia", "katson TV:tä", " lähden jumpalle", "siivoan", "menen saunaan", "kirjoitan tekstareita/soitan/meilaan kavereille", "surffaan netissä", "askartelen siskon synttärikortin" jne.

3) Teen pika-arvion kustakin vaihtoehdosta, esim. TV= liian riskialtis; alkaa entistä enemmän mieli syödä, siivous= liian myöhäistä, eikä ole kauhean likaistakaan, Lenkki= hyvä idea, kaunis ilma ja tulisi parempi mieli, ei jaksa juosta mutta kävelykin riittää! Jumppa= ajoin vasta tunti sitten kotiin, en lähde uudestaan kaupungille, sauna= ihana ajatus! Voisin samalla ottaa jalkakylvynkin ja laittaa kasvonaamion, nettisurffaus= voisin lukea sen artikkelin mihin ei ollut eilen aikaa, askartelu= hyvä idea, saisin tämänkin tehtyä, ettei sitten jää viime tippaan, yhteydenotto = joo, taidan pistää parit tekstarit kavereille joihin en ole pitkään aikaan ollut yhteydessä ja soitan serkulle, jne.

4) Päätän minkä vaihtoehdon tai yhdistelmän valitsen, esim; "kirjoitan tekstarit ja soitan serkulle, sitten käyn lenkillä. Laitan saunan lämpiämään ja askartelen sen kortin, jonka jälkeen hemmottelen itseäni saunalla ja sitten onkin jo iltapalan aika. Sen jälkeen ehdin vielä surffailemaan netissä tai lukea kirjaa ennen kuin menen nukkumaan"

5) Toteutan suunnitelmani

6) Kirjoitan miten suunnitelma toteutui, esim: "Olipa kiva kuulla kavereista pitkästä aikaa! Kävelyllä mieli lepäsi, oli ihanaa kuunnella musiikkia ja katsella maisemia, tuli parempi mieli ja virkistyin, enpä olisi uskonut että se vaikuttaa näin paljon! Askartelu oli rentouttavaa ja oli mukava saada yksi tehtävä pois alta. Saunan jälkeen ei enää ollutkaan kovin nälkä, joten söin vain hedelmän, en jaksanut enää mennä koneelle, joten luin ennen kuin menin nukkumaan. Loistava fiilis, en ahminut!"

Tämmönen esimerkki :)

Itsellä tänään ahdisti ainakin se, etten ollut saanut oikein luettua keskiviikon tenttiin. Niinpä tiesin heti, että se on yksi tehtävä, jonka tekeminen lievittää ahdistusta välittömästi. Olo oli myös yksinäinen, ja liikkumattomuudesta oli syyllinen -ja fyysisesti huono olo. Laitoin siis tekstarit kavereille, kävin 4 km kävelylenkillä ja kuuntelin samalla hyvää musaa. Luin kokeisiin vähän aikaa ja sitten tulin tänne :p

Hyvä minä! ;D ;D ;D

3 kommenttia:

 1. Loistavaa, juurikin näin:) Mieti sitä, mikä tekee sinulle hyvää hieman pidemmällä tähtäimellä.

  VastaaPoista
 2. Hienoa että tuloksia syntyy ja hitaasti hyvää tulee....Kysyit blogissani siitä yhdestä elävän keittiön kakusta jonka olin tehnyt,ja vastasin, kun näin sen kommenttisi tänään,mutta laitan sen vastauksen tännekin:

  Hei Selma;Nyt vasta näin tämän kommenttisi,kun ei tule mitään erillistä ilmoitusta vanhoihin postauksiin tulevista kommenteista. Eli käytin silikonimuottia,ja laitoin koko homman pakkaseen,ja silloin se oli tosi helppoa irroittaa siitä muotista. Taateleista:käytin tuoreita Medjoul taateleita,joita kasvatetaan täälläpäin. Mutta ihan kuivia taateleita voi liottaa vedessä niin ne pehmenevät. Mä käytän pähkinöiden jauhamiseen sellaista ihan pikku laitetta nimeltä Magic Bullet.On joskus ollut sen tapainen myynnissä myös Hobby Hallissa. Tosi hyvä ,tosin pieni,niin että joutuu tekemään jotkut jutut parissa erässä.Mutta äärettömän tehokas laite,ainakin jauhamiseen:-)

  VastaaPoista
 3. Pieni korjaus tuohon edelliseen kommenttiin.Menin katsomaan uudestaan sitä reseptiäni,ja huomasin,etten mitään silikonivuokaa siihen käyttänytkään, vaan tavallista piirakkavuokaa,jonka vuorasin tuorekelmulla.Kun se kakku on jäätynyt,niin se on sen tuorekelmun avulla helposti nostettava siitä vuuasta.Mutta ihan yhtä hyvin siihen kävisi silikonivuoka.

  VastaaPoista