lauantai 8. elokuuta 2009

Paha smoothie !?

Ostin muutama päivä sitten Severin kasviskuivurin. Tarkoitus ensi viikolla testata sitä...Ainakin aion kuivata mustikoita, viinimarjoja, karviaismarjoja ja tehdä elävää leipää...

Tänään aamulla tavanomainen tuoresmoothieni oli jotenkin ikävän makuista, mistäköhän mahtoi johtua? Olen nyt laittanut hampunsiemeniä mukaan, ja ne tuntuu hampaissa tosi kovilta, ihan kuin soraa joisi. Vaikka olen niitä liottanut koko yön. Huonohko smoothie syntyi näistä:

2 rkl Goji-marjoja
2 rkl hampunsiemeniä
1 tl auringonkukansiemeniä
1 tl seesaminsiemeniä
n. 3 dl tattarinituja
1 taateli
1 kuivattu aprikoosi
3 kuivattua luumua

Nämä liotin yön yli, blendasin veden kanssa, ja lisäsin

1 banaani
1 nektariini
1 iso omena

En tiedä, olisiko näissä pakko olla aina sit jotain pähkinöitä, että tulis hyvänmakuista? Toi ei ollut kovin makeaa (ihan ok), mutta etenkin koostumus inhotti. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla rouhia hampunsiemenet hienoksi ennen liotusta.

Ostin perjantaina ekaa kertaa härkäpapuja, ne on nyt lionneet ja turvonneet, tänään sitten keitetään :)

Lainasin kirjastosta kirjat: "Hernerokkaa!", "Härkäpapua sarvista" ja "Vegaanin keittokirja". Ei muuta kuin kokeilemaan!

3 kommenttia:

  1. En tiiä oliko vika hampunsiemenissä vai siinä, että siinä vaan on aika montaa ainetta sekaisin. Kokeile vähän yksinkertaisemmalla setillä aluksi, esim. banaani, 2 omenaa, hampunsiemenet, jotain vihreää (marjoja) ja siihen päälle erikseen vaikka gojia ja muita siemeniä...

    VastaaPoista
  2. Mä teen yleensä just tuollaisia usean aineen sekoituksia ja aina on maistunut. Lieneekö vika siinä että sulla ei näytä olevan mitään makeutusta mukana (esim. hunaja/banaani makeuttanee enemmän kuin nuo mukana olevat hedelmät)? Lisäksi käytän soija/riisijuomaa joka myöskin saattaa parantaa makua/koostumusta.

    Itse en juurikaan heitä siemeniä sekaan, vaan käytän niitä enempi tuorepuuroon.

    VastaaPoista
  3. kiitos kommenteista! Joo toi nimenomainen smoothie ei ollut täyteläistä eikä makeaa, mutta kyllähän alas menee mitä vaan :)

    VastaaPoista