tiistai 1. helmikuuta 2011

Ketoosiin!

http://karppaus.info/kilot/jasen.php?id=19890 (Linkki painokampanjan sivuille)

Tänään alkaa kolmas viikko karppausta! Paino on pudonnut kahdessa viikossa 2,1 kg, mikä on mielestäni mun kokoiselle hirveän vähän tässä ajassa, kun ylimääräisiä nesteitäkin pitäisi olla enemmän kertyneenä kehossa. Siispä ajattelin josko pistäisin vähän vauhtia rasvanpolttoon ketoosilla. Olen oikeastaan vain kerran ollut ketoosidieetillä, muulloin karppaamiseni on ollut aika "sinne päin"-touhua, eli en ole punninnut ja mitannut ruokia enkä välttämättä pitänyt ruokapäiväkirjaa jossa pitäisin kirjaa hiilareista. Karppaamisessani onkin ollut yleensä juuri se toiveena, ettei tällä ruokavaliolla tarvitsisi laskea mitään! Kun on ollut niin kyllästynyt kaloriorjuuteen, makroravinteiden kyttäämiseen, liikuntamääriin, vaakaan ja mittanauhaan...Mutta koska painoindeksini oli kolmisen viikkoa sitten 44,1 ja tällä hetkellä 43,7 (tarkoittaa: sairaalloisen lihava, morbidly obese), ei minulla oikein ole varaa löysäilyyn. Olen jo pitänyt ruokapäiväkirjaa "Overcoming binge eating"-kirjan mallin mukaan, mutta en ole laskenut hiilareita. Nyt siis tarkoituksena mitata ja punnita ruoka, jatkaa päiväkirjan pitämista ja laskea hiilarit alle 30 grammaan päivässä. Sillä pitäisi päästä ketoosiin. Atkinsin aloitusvaiheessa mennään 20 grammalla, mutta se on varman päälle-luku, suuremmallakin määrällä pitäisi päästä ketoosiin.

Karppaus.infon painokampanja on tänä keväänä nimeltään Voilla voittoon! Olen sinne syöttänyt viikkopunnituksen ja tavoitteenani on saada painoindeksi hyvän matkaa alle 40 kesään mennessä. Alussa linkki sivuilleni sinne.

Liikunta ei oikein ole alkanut vielä maistua. Kahvakuulat makaavat toimettomina olohuoneen nurkassa, kävelysauvat ovenpielessä eivät ole vielä käyneet ulkoilmaa haistelemassa, salikassi on maannut eteisen hyllyllä kuukausia paikallaan, jumppa dvd:t keräävät pölyä kirjahyllyssä. Odotan sitä maagista energianpuuskaa joka saisi mut riekkumaan hikisenä päivästä toiseen verkkarit jalassa. Mutta ei toistaiseksi vielä ole tullut sitä päivää. Onneksi ketoosin nojalla saan hyvällä omallatunnolla olla alkamatta mitään kuntokuuria vieläkään. Mutta aloitetaan hitaasti, pistetään edes nokka ulos joka päivä, noustaan portaat hissin sijaan...plääh. Talossamme oli hissiremontti kaksi kuukautta, ja silloin nousin portaat kun oli pakko, ei ollut vaihtoehtoa, sen jälkeen ei portaat paljon ole ulisseet mun kenkien alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti