tiistai 8. syyskuuta 2009

Saako itseänsä rakastamaan pyrkivä ponnistella muuttuakseen?

...Tottakai saa! Jos muutoksen kaipuu kumpuaa juuri rakkaudesta itseään kohtaan ja elämänjanosta, ei pakosta mukautua johonkin valmiiksi pureskeltuun pakettiin mitä muu maailma väkisin tarjoaa.

Katsoin eilen nelosen "Nätein nakuna"-ohjelman, jossa etsitään erilaista missiä. Tutustuin myös Isotkoot-foorumiin. Täytyy sanoa, että olen jälleen muistutettu itsetunnon ja itsensä hyväksymisen tärkeydestä, koosta ja iästä ja ulkonäöstä huolimatta. Haluan muuttaa elintapani terveellisimmiksi siksi, etten halua enää jäädä kotiin säälimään itseäni, en sen takia, että muut voisivat hyväksyä minut paremmin. Olen viime vuosien aikana kelannut paljon naiskuvaan liittyviä asioita, sitä mikä on kaunista ja mikä on todellinen motiivini muuttaa ruokailu-ja liikuntatottumukseni. En väitä, ettenkö haluaisi nimenomaan myös laihtua. Ja ettenkö haluaisi laihtua näyttääkseni paremmalta, ollakseni viehättävämpi miehille, sulautuakseni massaan, ollakseni normaali ja tavallinen, mahtuakseni söpömpiin vaatteisiin ja mahtuakseni siihen ahtaaseen muottiin mikä on menestyvälle ja hyväksyttävälle naiselle taottu. On silti aina yhtä masentavaa havaita omien ponnistelujen juurten menevän niin syvälle pinnallisten ja ulkoaohjautuvien normien maahan.

No, on kuitenkin muitakin syitä.

- Terveellinen ruokavalio on oikeasti nautittavampi kuin ruokavalio jonka pääpilari rakentuu nacho cheese-ballseista ja light-colasta.
- Terveellinen ruokavalio auttaa vatsaa voimaan paremmin
- Terveellinen ruokavalio voi osaltaan helpottaa ympäristön kuormaa sekä vähentää eläinten ja ihmisten kärsimystä sekä tukea paikallista taloutta
- Elämäntavat voivat joko ehkäistä tai vauhdittaa sairauksien ja kipujen syntyä
- Keskittymiskyky ja mieliala voivat parantua
- Unenlaatu voi parantua
- Elämänhallinnantunne, itsetunto ja omanarvontunne voivat kasvaa ja vaikuttaa siten positiivisesti kaikilla elämänalueilla, niin ihmissuhteissa kuin työelämässäkin.
- Voi löytää uusia hauskoja harrastuksia ja ihmisiä
- Jaksaa enemmän; energiaa jää vielä töiden jälkeenkin
- Liikunta tuottaa välitöntä ja pitkäkestoista mielihyvää
- Terveelliset elämäntavat luovat positiivisen kierteen
- Makuaisti herkistyy ja voi löytää kokkailun terapeuttisen ilon

Tässä siis vain muutamia asioita, mitä mieleen nyt tällä istumalla tuli mieleen.

Haluan sanoa, että vaikka itse toivon laihtuvani elämänmuutosten seurauksena, en tosiaan inhoa lihavuutta enkä ainakaan lihavia. Päinvastoin, mielestäni jokaisella tulee olla oikeus tulla kohdelluksi kunnioituksella, kokonaisvaltaisesti omana itsenään, ei tulla tuomituksi jonkin ulkoisen seikan perusteella. Tässä kohtaa kunnioituksen tulee ensin lähteä itsestään; siitä että alkaa kunnioittaa, rakastaa, hyväksyä ja pitää itsestään. Seuraava askel on toteuttaa tätä omassa elämässä myös muita ihmisiä kohtaan. Ei saa odottaa sitä, että maailma muuttuu ja alkaa arvostamaan kaikenmuotoisia, vaan täytyy -Gandhin sanoin- ryhtyä itse siksi muutokseksi jonka maailmassa haluaa näkyvän. Ei saa pyydellä anteeksi sitä, millaiseksi Luoja on luonut, vaan kantaa itsensä ylpeästi ja olla rohkea sekä syleillä monimuotoisuutta myös muissa. Täytyy oppia näkemään kauneutta siellä, missä voguen kansi sitä ei näyttäisi.

3 kommenttia:

  1. Sulla on tosi hyvä asenne,ja varmaankin pääset tavoitteeseesi.Ja tosi hyviä syitä tuolla oletkin laittanut siitä,miksi on syytä vaihtaa epäterveelliset ruokailutottumukset terveellisiin.Ikävä kyllä monet usein suhtautuvat nihkeästi sellaisiin,jotka ovat hieman muotin ulkopuolella,mutta itsensä hyväksyminen onkin todella tärkeää.Oletko muuten kuullut uudesta sarjasta nimeltä Drop Dead Diva? Päähenkilön esittäjä on paljon tavanomaista pyöreämpi ja nätimpi kuin kukaan muu siinä sarjassa!

    VastaaPoista
  2. Voi en ole kuullut tuollaisesta sarjasta! Minkä maalainen se on?

    VastaaPoista
  3. Amerikkalainen.Googlaa niin kyllä se sieltä löytyy--

    VastaaPoista